2018. július 10-én Magyarország Kijevi Nagykövetségén szakmai turisztikai szeminárium került megrendezésre a Vedi TourGroup magyar utazásszervező cég kijevi képviselete és a Külgazdasági Iroda együttműködésében.

A Magyarországon is regisztrált nemzetközi utazásszervező Vedi Tour Group közel 40 fővárosi és Kijev-környéki utazási irodát szólított meg sikeresen azzal a céllal, hogy tájékoztatást adjon Magyarország gyógyhelyeiről, szállodáiról, az utazásszervező túra- és kúracsomagjairól, marketingtevékenységéről, valamint az együttműködési feltételekről.

Az idegenforgalmi szakma képviselőinek szavai szerint Magyarország egyre népszerűbb az ukrán turisták körében. Ezt támasztják alá a magyar KSH legfrissebb adatai is, amely szerint csak az idei áprilisban 56,3%-kal nőtt Magyarország kereskedelmi szálláshelyein regisztrált ukrán vendégéjszakák száma, míg az első négy hónap alatt regisztrált vendégéjszakák száma pedig 42,6%-kal növekedett az előző év hasonló időszakához képset.

Az előadásokat tartalmazó video az alábbi helyen tekinthető meg: https://www.facebook.com/veditour/videos/1990995184264589