Hírek

Future Leaders Program

The Hungarian Institute of International Affairs (HIIA) is launching a call for applications for its Future Leaders Program for young researchers and recent graduates in international relations, from Hungary and abroad. The fellowship, which is conducted in English, will run from October 1, 2024, through January 31, 2025 (in person through late December and online in the final month).
Tovább

Magyarország ukrajnai külképviseletei biztosítják az EP szavazás lehetőséget június 9-én

Európai parlamenti választásokon az Európai Unió valamennyi tagállamában az uniós állampolgárok közvetlenül választják meg az Európai Parlament 720 képviselőjét, akik a következő ötéves ciklusban képviselik majd országuk érdekeit. A magyar állampolgárok abban az esetben is részt vehetnek a szavazásban, ha nem országuk területén élnek vagy dolgoznak.
Tovább

Május 20-i ünnepnap

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Magyarország Kijevi Nagykövetsége és Főkonzulátusa 2024. május 20-án, hétfőn zárva tart. Munkatársaink ügyeleti rendben dolgoznak.
Tovább

Magyar Diplomáciai Akadémia pályázat

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet – a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára – Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.
Tovább

MAGYARORSZÁG 1999. március 12-én Csatlakozott a NATO-hoz

Magyarország huszonöt évvel ezelőtt, 1999. március 12-én vált az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) teljes jogú tagjává. Négy nappal később, 1999. március 16-án felvonták hazánk nemzeti lobogóját a NATO brüsszeli központjában. Magyarország azóta is a Szövetség aktív és elkötelezett tagja, és 31 szövetségesével együtt fáradozik a nemzetközi béke és biztonság szavatolása és erősítése érdekében.
Tovább