Hírek

Magyarország ukrajnai külképviseletei biztosítják az EP szavazás lehetőséget június 9-én

Európai parlamenti választásokon az Európai Unió valamennyi tagállamában az uniós állampolgárok közvetlenül választják meg az Európai Parlament 720 képviselőjét, akik a következő ötéves ciklusban képviselik majd országuk érdekeit. A magyar állampolgárok abban az esetben is részt vehetnek a szavazásban, ha nem országuk területén élnek vagy dolgoznak.
Tovább

Május 20-i ünnepnap

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Magyarország Kijevi Nagykövetsége és Főkonzulátusa 2024. május 20-án, hétfőn zárva tart. Munkatársaink ügyeleti rendben dolgoznak.
Tovább

Magyar Diplomáciai Akadémia pályázat

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet – a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára – Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.
Tovább

MAGYARORSZÁG 1999. március 12-én Csatlakozott a NATO-hoz

Magyarország huszonöt évvel ezelőtt, 1999. március 12-én vált az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) teljes jogú tagjává. Négy nappal később, 1999. március 16-án felvonták hazánk nemzeti lobogóját a NATO brüsszeli központjában. Magyarország azóta is a Szövetség aktív és elkötelezett tagja, és 31 szövetségesével együtt fáradozik a nemzetközi béke és biztonság szavatolása és erősítése érdekében.
Tovább

CEEPUS Scholarship programme

The CEEPUS programme, which provides opportunity for study abroad periods, research activities and short-term student mobilities in Central Eastern Europe and the Western Balkans, made it possible by an extraordinary decision for university students and teachers from Ukraine to participate in mobilities through a simplified application process, provided that the host country has introduced such measures. Candidates from Ukraine are eligible to apply in the academic year 2023/2024 for Freemover grants, that is, outside CEEPUS networks.
Tovább