Hírek

Az ügyfelek figyelmébe!

2021. november 1-én, hétfőn a nagykövetség zárva tart, konzuli ügyfélfogadás nincs. 2021. október 29-én, pénteken ügyfélfogadás nincs.
Tovább

Áder János köztársasági elnök beszéde a Krími Platform alakuló ülésén Kijevben

Minket, magyarokat gyakran neveznek a szabadság nemzetének. Miért? Több mint ezer esztendős történelmünk során többször megtapasztalhattuk, milyen az, amikor egy nagyhatalom ránehezedik a szomszédjára, és sem fenyegetéstől, sem fegyveres erőszaktól nem riad vissza, hogy ránk erőszakolja az akaratát. Ez történt az Oszmán és a Habsburg Birodalom idején és ez történt 1956-ban is, amikor a magyar nép megpróbált kiszabadulni a kommunista világbirodalom szorításából.
Tovább

Beutazás

Tájékoztatjuk az utazókat, hogy Magyarország 2021. augusztus 7-től eltörölte az Ukrajnából érkezőkkel szembeni, járványmegelőzési, beutazási korlátozásokat. A Magyarországra történő belépés az általános „Schengeni feltételek” teljesítésével is engedélyezett. Ez utóbbiakat, a hatóságok, továbbra is szigorúan ellenőrzik. Jogalap: A 468/2021. (VIII. 6.) Korm. rendelet 2. § c) pontja [ a 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet 1. § (3) bekezdés h) pontjának kiegészítésével ]Ukrajnát is felveszi azon szomszédos országok közé, melyek vonatkozásában szabad a Magyarország területére történő, egészségügyi korlátozásoktól mentes beutazás.
Tovább

A magyar állampolgárok figyelmébe

2021. 06. 11-től Magyarország állampolgárai korlátozás (teszt, karantén) nélkül léphetnek be Ukrajnába a két ország közötti megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló, magyar illetékes hatóság által kiállított (kártya alakú) érvényes igazolással (védettségi igazolvány), függetlenül az oltás típusától. Védettségi igazolvány hiányában továbbra is negatív teszteredményt (PCR vagy antigén) kell bemutatnia külföldinek, különben karanténra kötelezik. A védettség igazolására a kártya alakú védettségi igazolvány magában is elegendő, más dokumentum bemutatására nincs szükség.
Tovább

V4 East Solidarity program támogatása

A V4 (Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország), illetve a Koreai Köztársaság külügyminiszterei döntése alapján, a Keleti Partnerség országok járványkezelésben való segítésére indított V4 East Solidarity program keretében Ukrajna 123,950 € + 83,400 € támogatásban részesült, amelyet 7 kórház és a sztanyica luhanszki átkelő pont elsősegély helységének fejlesztésére fordítottak.
Tovább