2019. január 24-én Magyarország Kijevi Nagykövetsége „megnyitotta a turisztikai szezont”: szakmai szemináriumot rendezett a Travel Professional Group nevű egyik legnagyobb ukrán utazásszervező céggel.   

A több mint 80 fővárosi és Kijev-környéki utazási iroda részvételével megtartott rendezvényen az utazásszervező a Magyarországi túra- és kúracsomagjait mutatta be. A Külgazdasági Iroda meghívására a szemináriumon egy orvos, az Ukrán Nemzeti Orvostudományi Egyetem docense is tartott előadást, amelyben Magyarország természetes gyógytényezőit és gyógyhelyeit mutatta be orvosszakmai szempontból.  

Miért tartjuk fontosnak az utazási szakma támogatását, különösen az egészségturizmus területén? Mert a KSH 2018. 11 havi adatai szerint, egyre több ukrán ezért választja úticélnak Magyarországot: egyes magyar gyógyhelyek kereskedelmi szálláshelyein regisztrált ukrán vendégéjszakák száma négyszeresére nőtt 2017. azonos időszakához képest, miközben az ukrán vendégéjszakák magyarországi átlagos növekedése meghaladta a 40%-ot.