Hírek

Ügyfélforgalom szüneteltetése

A kijevi magyar nagykövetségen technikai okokból ideiglenesen szünetel az ügyfélforgalom. Magyar állampolgárok halaszthatatlan ügyekben továbbra is fordulhatnak a nagykövetség konzuli osztályához. Javasoljuk, hogy az ügyfelek az ungvári főkonzulátussal vegyék fel a kapcsolatot a mission.ung[at]mfa.gov.hu e-mail címen.
Tovább

Visszaköltözés Kijevbe

Magyarország kijevi nagykövetsége 2022. május 1-e óta ismét a székhelyén, Ukrajna fővárosában működik. A jelenlegi körülményekre tekintettel a nagykövetség a konzuli feladatait csak részlegesen látja el.
Tovább

Utazási tanácsok

Az Ukrajna és Oroszország között az utóbbi napokban kialakult feszültségre tekintettel kérjük, hogy utazásuk szükségességét fontolják meg és lehetőség szerint halasszák későbbre. Ismét felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy ha mégis az utazás mellett döntenek, vagy a térségben tartózkodnak, kérjük regisztráljanak konzuli védelemre.
Tovább

Az ügyfelek figyelmébe!

A nagykövetség konzuli részlege 2021. december 23-ig fogadja az ügyfeleket vízumkérelem és konzuli ügy benyújtására. 2021. december 24 – 27. között a konzuli részleg zárva tart. 2021. december 28 – 31. között a konzuli részleg 9 – 12 óra között a vízumok kiadását végzi, új kérelmet nem fogad be. 2022. január 3-án és 7-én a konzuli részleg zárva tart. 2022. január 4 – 6. között a konzuli részleg 9 – 12 óra között fogadja az ügyfeleket.
Tovább

Beutazás

Tájékoztatjuk az utazókat, hogy Magyarország 2021. augusztus 7-től eltörölte az Ukrajnából érkezőkkel szembeni, járványmegelőzési, beutazási korlátozásokat. A Magyarországra történő belépés az általános „Schengeni feltételek” teljesítésével is engedélyezett. Ez utóbbiakat, a hatóságok, továbbra is szigorúan ellenőrzik. Jogalap: A 468/2021. (VIII. 6.) Korm. rendelet 2. § c) pontja [ a 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet 1. § (3) bekezdés h) pontjának kiegészítésével ]Ukrajnát is felveszi azon szomszédos országok közé, melyek vonatkozásában szabad a Magyarország területére történő, egészségügyi korlátozásoktól mentes beutazás.
Tovább