Hírek

2019. február 26-án a Nagykövetség épületében nagy sikerrel mutatkozott be Nyíregyháza az ukrán sajtó és utazásszervezők előtt

Az Ukrajnától mindössze egy órányi autóútra található várost már harmadik alkalommal választották az Év turisztika városává Magyarországon; tavaly Magyarország egyedüli városaként felvételt nyert a világ legrangosabb turisztikai szervezetébe az ENSZ Turisztikai Világszervezetébe (UNWTO).
Tovább

A kijevi Magyar Nagykövetség közleménye

Magyarország hálás és nagyra értékeli azon magyar, ukrán és más nemzetiségű pedagógusok áldozatos munkáját, akiknek köszönhetően a magyar anyanyelvű oktatási hálózat működése biztosított Ukrajnában. Ennek a gyakran jelentős szakmai és emberi többletmunkának a támogatására jött létre az az ösztöndíjrendszer, melyet egy alapítvány pályázati úton biztosít a magyar tannyelvű iskolákban dolgozó pedagógusoknak. Ezeknek a pedagógusoknak a munkáját veszi semmibe és minősíti cinikusan az ukrán oktatási miniszter a Novoje Vremja rádióadónak 2019. 03. 13-án adott interjújában, kijelentve, hogy ezek a szakemberek kizárólag anyagi okokból védelmezik a kisebbségi oktatási intézményeket.
Tovább

З 25.02.2019 Kонсульський відділ Посольства Угорщини приймає документи за наступним графіком:

З 25.02.2019 консульський відділ Посольства Угорщини приймає документи за наступним графіком:
Tovább

Turisztikai szakmai szeminárium a Nagykövetségen

2019. január 24-én Magyarország Kijevi Nagykövetsége „megnyitotta a turisztikai szezont”: szakmai szemináriumot rendezett a Travel Professional Group nevű egyik legnagyobb ukrán utazásszervező céggel.
Tovább

Felavatták az ukrajnai éhínség, a Holodomor áldozatainak emlékművét Szegeden

Felavatták 1932-1933-as ukrajnai éhínség, a Holodomor ártatlan áldozatainak emlékművét, Bohdan Korzs és Mihajlo Korotko ungvári művészek alkotását pénteken a szegedi Dóm téren.
Tovább