Hírek

Az ügyfelek figyelmébe!

A nagykövetség konzuli részlege 2021. december 23-ig fogadja az ügyfeleket vízumkérelem és konzuli ügy benyújtására. 2021. december 24 – 27. között a konzuli részleg zárva tart. 2021. december 28 – 31. között a konzuli részleg 9 – 12 óra között a vízumok kiadását végzi, új kérelmet nem fogad be. 2022. január 3-án és 7-én a konzuli részleg zárva tart. 2022. január 4 – 6. között a konzuli részleg 9 – 12 óra között fogadja az ügyfeleket.
Tovább

Beutazás

Tájékoztatjuk az utazókat, hogy Magyarország 2021. augusztus 7-től eltörölte az Ukrajnából érkezőkkel szembeni, járványmegelőzési, beutazási korlátozásokat. A Magyarországra történő belépés az általános „Schengeni feltételek” teljesítésével is engedélyezett. Ez utóbbiakat, a hatóságok, továbbra is szigorúan ellenőrzik. Jogalap: A 468/2021. (VIII. 6.) Korm. rendelet 2. § c) pontja [ a 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet 1. § (3) bekezdés h) pontjának kiegészítésével ]Ukrajnát is felveszi azon szomszédos országok közé, melyek vonatkozásában szabad a Magyarország területére történő, egészségügyi korlátozásoktól mentes beutazás.
Tovább

A magyar állampolgárok figyelmébe

2021. 06. 11-től Magyarország állampolgárai korlátozás (teszt, karantén) nélkül léphetnek be Ukrajnába a két ország közötti megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló, magyar illetékes hatóság által kiállított (kártya alakú) érvényes igazolással (védettségi igazolvány), függetlenül az oltás típusától. Védettségi igazolvány hiányában továbbra is negatív teszteredményt (PCR vagy antigén) kell bemutatnia külföldinek, különben karanténra kötelezik. A védettség igazolására a kártya alakú védettségi igazolvány magában is elegendő, más dokumentum bemutatására nincs szükség.
Tovább

V4 East Solidarity program támogatása

A V4 (Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország), illetve a Koreai Köztársaság külügyminiszterei döntése alapján, a Keleti Partnerség országok járványkezelésben való segítésére indított V4 East Solidarity program keretében Ukrajna 123,950 € + 83,400 € támogatásban részesült, amelyet 7 kórház és a sztanyica luhanszki átkelő pont elsősegély helységének fejlesztésére fordítottak.
Tovább

Beutazási feltételek

Magyarország nem javasolja az utazást a világjárvány miatt! Összhangban a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelettel, 2020. szeptember 1-jétől Ukrajna biztonsági besorolása az I. biztonsági besorolási kategóriába, azaz az utazásra nem javasolt országok listájára került. A világjárvány miatt nem javasolja a Külgazdasági és Külügyminisztérium az utazást, de előfordulhat, hogy az halaszthatatlan ügyben mégis szükségessé válik.
Tovább