Hírek

A kijevi Magyar Nagykövetség közleménye

Magyarország hálás és nagyra értékeli azon magyar, ukrán és más nemzetiségű pedagógusok áldozatos munkáját, akiknek köszönhetően a magyar anyanyelvű oktatási hálózat működése biztosított Ukrajnában. Ennek a gyakran jelentős szakmai és emberi többletmunkának a támogatására jött létre az az ösztöndíjrendszer, melyet egy alapítvány pályázati úton biztosít a magyar tannyelvű iskolákban dolgozó pedagógusoknak. Ezeknek a pedagógusoknak a munkáját veszi semmibe és minősíti cinikusan az ukrán oktatási miniszter a Novoje Vremja rádióadónak 2019. 03. 13-án adott interjújában, kijelentve, hogy ezek a szakemberek kizárólag anyagi okokból védelmezik a kisebbségi oktatási intézményeket.
Tovább

З 25.02.2019 Kонсульський відділ Посольства Угорщини приймає документи за наступним графіком:

З 25.02.2019 консульський відділ Посольства Угорщини приймає документи за наступним графіком:
Tovább

Turisztikai szakmai szeminárium a Nagykövetségen

2019. január 24-én Magyarország Kijevi Nagykövetsége „megnyitotta a turisztikai szezont”: szakmai szemináriumot rendezett a Travel Professional Group nevű egyik legnagyobb ukrán utazásszervező céggel.
Tovább

Felavatták az ukrajnai éhínség, a Holodomor áldozatainak emlékművét Szegeden

Felavatták 1932-1933-as ukrajnai éhínség, a Holodomor ártatlan áldozatainak emlékművét, Bohdan Korzs és Mihajlo Korotko ungvári művészek alkotását pénteken a szegedi Dóm téren.
Tovább

FONTOS! Kárpáti Szics megemlékezés Október 28.

Az illetékes ukrán hatóságok közlése szerint a Kárpáti Szics elnevezésű nacionalista ukrán szervezet október 28-án vasárnap magyar idő szerint 09.00 és 14.00 között a Vereckei hágónál felállított „Szics hősi temetőnél” megemlékezést tart. A térségbe érkező külföldi rendszámú turistabuszokat – a hasonló esetekben követett korábbi gyakorlatnak megfelelően – ideiglenesen feltartóztatják.
Tovább