http://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazas-magyarorszagra

Vízumtájékoztatás 
 

  Tájékoztató a vízumközpontokról   Az ukrajnai ügyfelek magasabb színvonalú kiszolgálása céljából – a 810/2009/EK számú rendelet (Vízumkódex) 43. cikkében foglalt lehetőséggel élve – Magyarország kijevi nagykövetsége (fenntartva a vízumkiadást a konzuli részlegén) vízumközpontot üzemeltet a VFS Global nevű céggel, az alábbi feltételekkel:

 • A vízumkérelmek 08.30 és 15.30 között adhatók be!
 • A vízumközpontok az Ukrajnában legálisan, életvitelszerűen tartózkodó, bármely állampolgársággal rendelkező kérelmezők kérelmeit fogadják be, kivéve a tartózkodási engedély átvétele céljából D-vízumot igénylők kérelmeit. Ők továbbra is kizárólag a nagykövetség konzuli részlegén terjeszthetik elő kérelmeiket.
 • A vízum kiállítása a kijevi központban 6, másutt 7 munkanapig tart.
 • A vízumközpontot üzemelő VFS GLOBAL 20 EUR szolgáltatási díjat számol fel a kérelmek átvételéérttovábbításáért és átadásáért.
 • A vízumdíjak változatlanok.
 • A call-center 08.00-18.00 óra között, munkanapokon működik, az alábbi telefonszámokon: +38 050 1179037 és + 38 044 5949877

A vízumközpontok és a vízumdíjat befogadó OTP-fiókok címei: 

 

City

Visa Application Centres

OTP Bank branch office

KIJEV

 

Gulliver Centr
(bevásárló központ)
Szportyivna tér 1/A, 8. emelet

Sota Rusztaveli utca 16.

DNYEPROPETROVSZK

Karl Marx út 22, MFC “Atrium”, 2. emelet

Karl Marx út 27.

HARKOV

Gerojev Praci utca 7., 
Karavan bevásárlóközpont

Banna utca 1.

ODESSZA

Sztaroportofrankovszka út 103/A

Belinszkova utca 8.


További információ a vízumközpontot üzemeltető VFS Global alábbi honlapján található: vfsglobal.com/Hungary/Ukraine Kérdéseket az info.hungary@vfshelpline.com címen lehet továbbítani a VFS Globalhoz.

 

Figyelem! A vízumközpont megnyitását követően a nagykövetség konzuli részlegén – előzetes (telefonos vagy internetes) regisztrációt követően – változatlanul benyújthatóak lesznek vízumkérelmek. A nagykövetség konzuli részlegén benyújtott vízumok díját továbbra is az OTP Szofijivszka utca 12. címen található bankfiókjában kell befizetni.

Új biometrikus adatfelvételi szolgáltatás schengeni vízum felvétele céljából

Az ukrajnai vízumközpont mobil biometrikus adatfelvevő szolgáltatást ajánl azon kérelmezők számára, akik magyarországi utazás céljából szeretnék biometrikus adataikat megadni a vízumközpont meglátogatása nélkül. Ezt a szolgáltatást a kérelmező számára megfelelő helyen és időben lehet igénybe venni. A szolgáltatást egyéni és csoportos kérelmezők esetében is lehet előjegyezni.

A mobil biometrikus szolgáltatás lehetővé teszi

 • a kérelem benyújtását és a biometrikus adatok felvételét,
 • a kérelmező igénye szerinti helyszín és időpont kiválasztását,
 • a vízumközpontba való látogatás elkerülését,
 • a vízumkérelmezésre és a dokumentációra vonatkozó tájékozódást. 

További információért forduljon a vízumközponthoz: +380 44 224 5767