Hírek

Az ügyfelek figyelmébe!

2021. március 8-án, hétfőn a nagykövetség zárva tart, konzuli ügyfélfogadás nincs. 2021. március 15-én, hétfőn a nagykövetség zárva tart, konzuli ügyfélfogadás nincs.
Tovább

Ajándékosztás Kárpátalján

Magyarország mindig kiállt Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett. Az elmúlt öt évben számos segítséget nyújtottunk a kelet-ukrajnai harcokban érintett családok számára. Bár a világjárvány még e téren is kihívás elé állította kárpátaljai kollégáinkat, az Ungvári Főkonzulátus dolgozóinak végül idén is sikerült eljuttatni ajándékaikat azon gyermekek részére, akik szüleik révén érintettek a kelet-ukrajnai konfliktusban. A többéves hagyomány részeként 200 csomagot tudtunk szétosztani, ezzel is szebbé téve a gyerekek karácsonyát. 2015 óta emellett több mint 2.300, a kelet-ukrajnai konfliktus által érintett gyermek üdülhetett Magyarországon és vállaltuk évente húsz ukrán katona rehabilitációját is.
Tovább

Beutazási feltételek

2021. 02. 15-től Magyarország zöld fertőzöttségi szintű kategóriában van az Ukrajnába belépni szándékozó személyek számára. A szabályok értelmében a Magyarországról beutazó személynek olyan COVID-19 betegség gyógyítására kiterjedő egészségügyi biztosítással kell rendelkeznie, amelyet Ukrajnában bejegyzett biztosító cég állított ki, illetve olyan külföldi biztosító, amely rendelkezik ukrajnai képviselettel vagy szerződéses alapon ukrajnai partnerrel.
Tovább

A MAGYARORSZÁGRA TÖRTÉNŐ BEUTAZÁS HATÁLYOS SZABÁLYAI 2020. SZEPTEMBER 1-TŐL (OKTÓBER 29-ÉN MÓDOSÍTVA)

2020. szeptember 1-től a Magyarország határellenőrzésének ideiglenes visszaállítását a 408/2020 (VIII.30.) Kormányrendelet szabályozza a 2020. október 28-án hatályba lépő 2020. évi CIV. Törvényben kihirdetett módosításokkal
Tovább

Magyarország kijevi nagykövetségének 2020. december 2-i közleménye

Az elmúlt napokban az ukrán sajtóban széles körben nyilvánosságot kapott az a felvétel, amelyen a Kárpátalja megyei Szürte település önkormányzatának megválasztott képviselői állítólag Magyarország himnuszát éneklik a testület alakuló ülését követően. A híradás nyomán számos kommentár, indulatosan vagy visszafogottabban megfogalmazott bírálat, támadás érte az önkormányzat képviselőit, a kárpátaljai magyarokat, illetve Magyarországot.
Tovább