Hírek

Kedden bekérették a Külgazdasági és Külügyminisztériumba Ukrajna budapesti nagykövetét, miután Grezsa István miniszteri biztost nem engedték be Ukrajnába – közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

Kedden bekérették a Külgazdasági és Külügyminisztériumba (KKM) Ukrajna budapesti nagykövetét, miután Grezsa István miniszteri biztost nem engedték be Ukrajnába – közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter videonyilatkozatában elmondta: a történteket kikérték maguknak és a nagykövetnek átadták tiltakozásukat.
Tovább

A kijevi Magyar Nagykövetség közleménye

Magyarország kijevi nagykovetsége sajnálatát fejezi ki, hogy a lengyel Onet hírportálon megjelent és valószínűleg a magyar-lengyel, valamint a magyar-ukrán kapcsolatok megzavarásának szándékával közzétett hír ennyire széles körú nyilvánosságot kapott az ukrán sajtóban. Hivatkozással Magyarország miniszterelnökének sajtószolgálatára, Nagykövetségünk határozottan kijelenti, hogy a megjelent információ kizárólag ostobaságként és álhírként minősíthető.
Tovább

2019. február 26-án a Nagykövetség épületében nagy sikerrel mutatkozott be Nyíregyháza az ukrán sajtó és utazásszervezők előtt

Az Ukrajnától mindössze egy órányi autóútra található várost már harmadik alkalommal választották az Év turisztika városává Magyarországon; tavaly Magyarország egyedüli városaként felvételt nyert a világ legrangosabb turisztikai szervezetébe az ENSZ Turisztikai Világszervezetébe (UNWTO).
Tovább

A kijevi Magyar Nagykövetség közleménye

Magyarország hálás és nagyra értékeli azon magyar, ukrán és más nemzetiségű pedagógusok áldozatos munkáját, akiknek köszönhetően a magyar anyanyelvű oktatási hálózat működése biztosított Ukrajnában. Ennek a gyakran jelentős szakmai és emberi többletmunkának a támogatására jött létre az az ösztöndíjrendszer, melyet egy alapítvány pályázati úton biztosít a magyar tannyelvű iskolákban dolgozó pedagógusoknak. Ezeknek a pedagógusoknak a munkáját veszi semmibe és minősíti cinikusan az ukrán oktatási miniszter a Novoje Vremja rádióadónak 2019. 03. 13-án adott interjújában, kijelentve, hogy ezek a szakemberek kizárólag anyagi okokból védelmezik a kisebbségi oktatási intézményeket.
Tovább

З 25.02.2019 Kонсульський відділ Посольства Угорщини приймає документи за наступним графіком:

З 25.02.2019 консульський відділ Посольства Угорщини приймає документи за наступним графіком:
Tovább